Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab duszony w sosie paprykowym
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 91
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 91
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Schab przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstawiamy na pół godziny. - Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na tarce. Kotlety smażymy na głębokiej patelni przez chwilę z każdej strony na mocnym ogniu. - Zdejmujemy z patelni. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę przez ok. 3 minuty. Dodajemy paprykę i smażymy przez 10 minut. Następnie dodaje podsmażony schab, marchewkę ziele angielskie, liść laurowy. - Całość zalewamy dwiema szklankami gorącej wody i całość dusimy przez 30 minut. -Pod koniec rozdrabiamy mąkę ze śmietaną w wodzie ( pół szklanki ). Dodajemy kilka łyżek wywaru dla zahartowania śmietany. - Gotową mieszankę powoli wlewamy na patelnię cały czas mieszając. - Doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką i wędzoną. - Czekamy do momentu ponownego zagotowania i zdejmujemy z gazu. Na koniec dodajemy garść posiekanej natki pietruszki.