Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie szybkie nie drogie i super smaczne.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 520
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10439
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13471
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2729
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 520
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10439
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13471
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2729
Składniki
Plastry schabu rozbijamy na ok 1 cm posypujemy przyprawą do mieś, oprószamy mąka i odstawiamy na 10 min. W tym czasie kalafior obieramy i rwiemy na małe różyczki.Gotujemy w gorącej wodzie z odrobiną mleka. Cebule smażymy do miękkości i doprawiamy Vegeta do smaku. Schaby smażymy na złoty kolor i przekładamy do garnka na przemian z cebulą.Dusimy 20 min .Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy bułkę tartą.