Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne mięska na obiad.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Składniki
Wykonanie: Schab dokładnie umyć, naciąć ostrożnie w środku, napełnić odsączonymi oliwkami, natrzeć czosnkiem zmiażdżonym z solą i odstawić do lodówki na godzinę. Następnie zrumienić na smalcu z każdej strony. Po czym ułożyć na pokrojonym koprze w naczyniu żaroodpornym, posypać pieprzem, obłożyć pokrojoną cebulą i skropić wodą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 50-60 minut do miękkości podlewając winem. Upieczony schab pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i polać sosem powstałym w czasie pieczenia.