Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne mięska na obiad.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 309
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26109
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8949
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 736
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 309
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26109
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8949
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 736
Składniki
Wykonanie: Schab dokładnie umyć, naciąć ostrożnie w środku, napełnić odsączonymi oliwkami, natrzeć czosnkiem zmiażdżonym z solą i odstawić do lodówki na godzinę. Następnie zrumienić na smalcu z każdej strony. Po czym ułożyć na pokrojonym koprze w naczyniu żaroodpornym, posypać pieprzem, obłożyć pokrojoną cebulą i skropić wodą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 50-60 minut do miękkości podlewając winem. Upieczony schab pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i polać sosem powstałym w czasie pieczenia.