Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne mięska na obiad.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1013
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8746
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3136
Polecam.
Odsłon: 1941
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1013
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8746
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3136
Polecam.
Odsłon: 1941
Składniki
Wykonanie: Schab dokładnie umyć, naciąć ostrożnie w środku, napełnić odsączonymi oliwkami, natrzeć czosnkiem zmiażdżonym z solą i odstawić do lodówki na godzinę. Następnie zrumienić na smalcu z każdej strony. Po czym ułożyć na pokrojonym koprze w naczyniu żaroodpornym, posypać pieprzem, obłożyć pokrojoną cebulą i skropić wodą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 50-60 minut do miękkości podlewając winem. Upieczony schab pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i polać sosem powstałym w czasie pieczenia.