Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny kawałek wieprzowinki dla smakoszy :) Alternatywa dla rolad.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11511
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 66
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7893
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155052
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1100
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11511
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 66
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7893
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155052
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1100
Składniki
Schab dokładnie natrzyj przyprawą Vegeta Natur do mięs. Boczek i ogórki pokrój w paski, cebulę w pióra. Tak, aby wszystkie składniki były podobnej wielkości. Pokrojone składniki podsmaż na dużym ogniu, na oleju roślinnym około 6-7 minut, aż składniki zmiękną i się zarumienią. Wtedy wszystkie smaki idealnie się połączą. Po tym czasie dodaj musztardę, całość wymieszaj i odstaw do przestygnięcia.
Za pomocą noża zrób kieszeń w schabie. Ważne aby nóż był ostry, ułatwi to twoją pracę. Napełnij pieczeń farszem. Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym przez 20 minut w 220°C, następnie 170°C przez 30-35 minut. Dzięki temu mięso będzie chrupiące z zewnątrz i soczyste w środku.
Podawaj z ziemniakami puree i sosem który się wytworzył.
Pyszny kawałek wieprzowiny z aromatycznym farszem, prosty w przygotowaniu i obłędnie smakowity. Każdemu nawet największemu smakoszowi przypadnie do gustu.