Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny kawałek wieprzowinki dla smakoszy :) Alternatywa dla rolad.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2020
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17916
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1950
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2020
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17916
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1950
Składniki
Schab dokładnie natrzyj przyprawą Vegeta Natur do mięs. Boczek i ogórki pokrój w paski, cebulę w pióra. Tak, aby wszystkie składniki były podobnej wielkości. Pokrojone składniki podsmaż na dużym ogniu, na oleju roślinnym około 6-7 minut, aż składniki zmiękną i się zarumienią. Wtedy wszystkie smaki idealnie się połączą. Po tym czasie dodaj musztardę, całość wymieszaj i odstaw do przestygnięcia.
Za pomocą noża zrób kieszeń w schabie. Ważne aby nóż był ostry, ułatwi to twoją pracę. Napełnij pieczeń farszem. Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym przez 20 minut w 220°C, następnie 170°C przez 30-35 minut. Dzięki temu mięso będzie chrupiące z zewnątrz i soczyste w środku.
Podawaj z ziemniakami puree i sosem który się wytworzył.
Pyszny kawałek wieprzowiny z aromatycznym farszem, prosty w przygotowaniu i obłędnie smakowity. Każdemu nawet największemu smakoszowi przypadnie do gustu.