Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab faszerowany morelami"
Szybka i smaczna
Odsłon: 13583
Polecam.
Odsłon: 82
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2035
Szybka i smaczna
Odsłon: 13583
Polecam.
Odsłon: 82
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2035
Składniki
??Schab oczyść, umyj. Natnij wzdłuż w trzech miejscach.
Oliwę wymieszaj z drobno posiekanym czosnkiem, majerankiem, rozmarynem, staropolską marynatą, solą, pieprzem i poszatkowaną natką.
Natrzyj mięso mieszanką, przykryj i wstaw na kilka godzin do lodówki .
Ser zetrzyj na tarce, połącz z orzechami, koncentratem i ketchupem. Morele pokrój w paski.
W środkowe nacięcie mięsa włóż morele, w boczne serowo-orzechową mieszankę.
Schab owiń sznurkiem i folią aluminiową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 250°C i piecz 70 minut.
Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180°C i trzymaj jeszcze około 20 minut. W trakcie pieczenie podlewaj sosem.
Czas przygotowania: 140 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax