Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab faszerowany na słodko"
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 839
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 22
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 56
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24259
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 839
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 22
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 56
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24259
Składniki
Schab oczyść z błonek, umyj, osusz i natnij kieszeń.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, po czym pokrój w kostkę.
Przesmaż je na rozgrzanym maśle, dodaj rodzynki, cukier i bułkę tartą. Dodaj sól, pieprz, słodką paprykę i majeranek. Całość wymieszaj.
Nadziej schab przygotowanym farszem, natrzyj go solą, polej olejem i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Gotowy podawaj np. z ziemniakami i sałatą.Źródło: Kurier TV