Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie. Mięso zdrowsze, bo gotowane, pachnące jałowcem. Sos ostry, ale złamany miodem. Polecam.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2314
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3446
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4145
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73826
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 559
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2314
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3446
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4145
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73826
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 559
Składniki
Do garnka nalać wody, dodać przyprawy i obrane, czyste warzywa. Gotować kilka minut. Następnie włożyć do garnka oczyszczone, umyte mięso. Gotować ok. 1 godziny 15 min. ( 1 kg = 1 godzina ) na bardzo wolnym ogniu. Mięso wyjąć i pozostawić żeby odpoczęło. Wywar przecedzić. Warzywa usunąć. Na patelni rozpuścić masło i dodać mąkę pszenną. Smażyć, mieszać aż mąka się zrumieni. Stopniowo dodawać wywar i mieszać. Sos zgęstnieje. Dodać musztardę sarepską i dużą łyżkę miodu oraz sól do smaku. Schab pokroić w plastry i włożyć na patelnię, do sosu. Mięso przełożyć na półmisek, udekorować natką pietruszki i podawać. Smacznego.