Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab gotowany w sosie z warzywami
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
- Obraną marchewkę, pietruszkę kroje na półplasterki. - Cebulę i czosnek w drobną kostkę. - Pieczarki w plasterki. - Na patelni roztapiam łyżkę masła i podsmażam cebulę oraz czosnek. - Dodaje pieczarki i smażę do momentu odparowania wody. - Na patelnię dodaje kawałki schabu przyprawione solą i pieprzem i smażę po minucie z każdej strony. -Dodaje marchewkę i pietruszkę. -Całość zalewam wodą. Dodaje liść laurowy i ziele angielskie. - Duszę przez 40 minut. Doprawiam solą, pieprzem, papryką oraz majerankiem. - Zagęszczam mąką rozrobioną w mleku. - Zagotowuje, dodaje posiekaną natkę pietruszki i gotowe.