Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab gotowany w sosie z warzywami
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
- Obraną marchewkę, pietruszkę kroje na półplasterki. - Cebulę i czosnek w drobną kostkę. - Pieczarki w plasterki. - Na patelni roztapiam łyżkę masła i podsmażam cebulę oraz czosnek. - Dodaje pieczarki i smażę do momentu odparowania wody. - Na patelnię dodaje kawałki schabu przyprawione solą i pieprzem i smażę po minucie z każdej strony. -Dodaje marchewkę i pietruszkę. -Całość zalewam wodą. Dodaje liść laurowy i ziele angielskie. - Duszę przez 40 minut. Doprawiam solą, pieprzem, papryką oraz majerankiem. - Zagęszczam mąką rozrobioną w mleku. - Zagotowuje, dodaje posiekaną natkę pietruszki i gotowe.