Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyrolujemy go - na fotce są roladki z karczku
pierś z plastrami chorzio i mocarella warzywa ryz
Odsłon: 37
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 1089
Przepis dnia
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 89
pierś z plastrami chorzio i mocarella warzywa ryz
Odsłon: 37
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 1089
Przepis dnia
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 89
Składniki
Mięso pokroić w plastry grubości ok 1 cm i rozklepać jak na kotlety - przyprawić według uznania. Na każdy położyć plaster sera zółtego i kawałek marynowanej papryki - zrolować. Mięsne rulony ułożyć jeden przy drugim w naczyniu do zapiekania . Sok pomidorowy wymieszć z pokrojonymi w plasterki porami i zalać mięcho tak , aby przykryć całe. Piec w piekarniku ok 1 ,5 godz. w temp.180-190 st. od czasu do czasu polewając sosem, który będzie się redukował. Pod koniec pieczenia posypać całość serem zółtym - pięknie się zapiecze. Przed podaniem posypać jeszcze zieleninką. SMACZNOŚCI.