Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa z kuchni lidla wg Paskala
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11041
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13301
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11041
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13301
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5068
Składniki
1.Kromki chleba opiekamy w tosterze.
2.Masło rozpuszczamy w rondlu. Dodajemy mąkę i mieszamy. Dodajemy powoli 600 ml mleka i energicznie mieszamy. Kiedy beszamel zacznie bulgotać, zdejmujemy z ognia. Solimy i pieprzymy.
3. Kawałki mięsa grillujemy na patelni do grillowania. Solimy i pieprzymy.
4.Opieczony chleb smarujemy z wierzchu beszamelem, na niego układamy kawałek mięsa, które zakrywamy znowu beszamelem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym ementalerem. Zapiekamy w piekarniku przez 15 - 20 minut w temp 180 stopni z termoobiegiem.
Ps 1. Autor potrawy proponuje po zapieczeniu polać tosty rozpuszczonym masłem wymieszanym z pietruszką i bazylią. Ps 2. Potrawa nadaje się do jedzenia na ciepło jak i na zimno, a najlepiej na zakończenie imprezy, kiedy goście sami nie wiedzą co chcą. Ps 3. Przepis pochodzi z http://kuchnialidla.pl/product/Schab-na-chlebie-zapiekany-pod-beszamelem