Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa z kuchni lidla wg Paskala
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424820
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10650
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4752
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424820
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10650
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4752
Składniki
1.Kromki chleba opiekamy w tosterze.
2.Masło rozpuszczamy w rondlu. Dodajemy mąkę i mieszamy. Dodajemy powoli 600 ml mleka i energicznie mieszamy. Kiedy beszamel zacznie bulgotać, zdejmujemy z ognia. Solimy i pieprzymy.
3. Kawałki mięsa grillujemy na patelni do grillowania. Solimy i pieprzymy.
4.Opieczony chleb smarujemy z wierzchu beszamelem, na niego układamy kawałek mięsa, które zakrywamy znowu beszamelem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym ementalerem. Zapiekamy w piekarniku przez 15 - 20 minut w temp 180 stopni z termoobiegiem.
Ps 1. Autor potrawy proponuje po zapieczeniu polać tosty rozpuszczonym masłem wymieszanym z pietruszką i bazylią. Ps 2. Potrawa nadaje się do jedzenia na ciepło jak i na zimno, a najlepiej na zakończenie imprezy, kiedy goście sami nie wiedzą co chcą. Ps 3. Przepis pochodzi z http://kuchnialidla.pl/product/Schab-na-chlebie-zapiekany-pod-beszamelem