Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, kruchy i aromatyczny schab z zielonymi ziemniakami i czerwonymi warzywami.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2988
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154598
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 992
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 390
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2988
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154598
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 992
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 390
Składniki
Marynatę przygotować w/g przepisu na opakowaniu.Schab lekko rozbić i włożyć do marynaty na 2 godziny. Żurawinę opłukać. Pieczarki obrać pokroić.
Plaster zamarynowanego schabu ułożyć na kawałku folii aluminiowej, położyć porcję pieczarek.
Na nie suszonego pomidora.
Trochę żurawiny.
Zwinąć folię pozostawiając trochę miejsca, zrobić 2 dziurki wykałaczką. Tak przygotować pozostałe plastry. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , piec 30 minut.
Podczas pieczenia schabu, obrać ziemniaki , pokroić na ćwiartki, podgotować 15 minut. Koperek umyć, ściąć na drobno, dodać sok z cytryny, oliwę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą. Dokładnie wymieszać.
Podgotowane ziemniaki wyłożyć do naczynia żaroodpornego pokryć po trochu masą koperkową i zapiekać 15 minut.
Podawać z kolorowymi warzywami.