Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, kruchy i aromatyczny schab z zielonymi ziemniakami i czerwonymi warzywami.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 145
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1846
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14554
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19615
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 145
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1846
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14554
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19615
Składniki
Marynatę przygotować w/g przepisu na opakowaniu.Schab lekko rozbić i włożyć do marynaty na 2 godziny. Żurawinę opłukać. Pieczarki obrać pokroić.
Plaster zamarynowanego schabu ułożyć na kawałku folii aluminiowej, położyć porcję pieczarek.
Na nie suszonego pomidora.
Trochę żurawiny.
Zwinąć folię pozostawiając trochę miejsca, zrobić 2 dziurki wykałaczką. Tak przygotować pozostałe plastry. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , piec 30 minut.
Podczas pieczenia schabu, obrać ziemniaki , pokroić na ćwiartki, podgotować 15 minut. Koperek umyć, ściąć na drobno, dodać sok z cytryny, oliwę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą. Dokładnie wymieszać.
Podgotowane ziemniaki wyłożyć do naczynia żaroodpornego pokryć po trochu masą koperkową i zapiekać 15 minut.
Podawać z kolorowymi warzywami.