Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, kruchy i aromatyczny schab z zielonymi ziemniakami i czerwonymi warzywami.
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15862
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 83
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 302
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 236
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 75
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 254
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15862
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 83
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 302
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 236
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 75
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 254
Składniki
Marynatę przygotować w/g przepisu na opakowaniu.Schab lekko rozbić i włożyć do marynaty na 2 godziny. Żurawinę opłukać. Pieczarki obrać pokroić.
Plaster zamarynowanego schabu ułożyć na kawałku folii aluminiowej, położyć porcję pieczarek.
Na nie suszonego pomidora.
Trochę żurawiny.
Zwinąć folię pozostawiając trochę miejsca, zrobić 2 dziurki wykałaczką. Tak przygotować pozostałe plastry. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , piec 30 minut.
Podczas pieczenia schabu, obrać ziemniaki , pokroić na ćwiartki, podgotować 15 minut. Koperek umyć, ściąć na drobno, dodać sok z cytryny, oliwę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą. Dokładnie wymieszać.
Podgotowane ziemniaki wyłożyć do naczynia żaroodpornego pokryć po trochu masą koperkową i zapiekać 15 minut.
Podawać z kolorowymi warzywami.