Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam w święta Wielkanocne schab nadziewany białą kiełbaską. Użyłam kiełbasę domowa robioną. Moja mięsożerna cześć rodziny jest zachwycona tym schabem. Podaje go z pieczonymi buraczkami. Jest bardzo aromatyczny :-) Tak naprawdę to schab sam się robi. Marynujemy go, na drugi dzień nadziewamy kiełbaską i wkładamy do rękawa i piekarnika
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2159
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12314
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2159
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12314
Składniki
Mięso myję i dokładnie osuszam. Z przypraw. soli, pieprzu, majeranku, ziół prowansalskich robię marynatę. Dodaję do nich sprasowany czosnek, i oliwę. Całość mieszam w miseczce. Schab nacieram marynatą bardzo dokładnie i odstawiam na dobę do lodówki. Na drugi dzień ostrym długim nożem robię nacięcie w środku schabu przez całą długość. Schab nadziewam kiełbaską białą ugotowaną zimną. Schab wkładam do rękawa do pieczenia, spinam go klamrą . W kilku miejscach rękawa robię nakłucia, żeby para miała ujście . Układam w brytfannie i piekę w nagrzanym piekarniku temp 180 stopni 60 minut bez przykrycia .Następnie rozcinam rękaw i wstawiam ponownie na 20 minut do piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika nie kroje od razu schabu daje mu jeszcze 30 minut.