Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo dobry soczysty schab nadziewany warzywami z dodatkiem serka.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
1. Mięso oczyszczamy z błonek.
2. Następnie robimy otwór w mięsie tak żeby włożyć farsz.
3. Marchewkę z groszkiem gotujemy w osolonej wodzie
4. Po ugotowaniu studzimy i przekładamy do miski.
5. Wbijamy jajko.
6. Dokładamy serek.
7. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Dokładnie mieszamy.
9. Schab solimy i posypujemy przyprawą do mięso.
10. Nadziewamy mięso farszem. 11. Wkładamy do woreczka do pieczenia, przekładamy na blaszkę i zapiekamy 45 minut w 180°C.
12. Roladę po upieczeniu kroimy w plastry, układamy na półmisku. 13. Danie gotowe. 14. Smacznego.