Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale smakuje na zimno i ciepło.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 480
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 300
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 962
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 203
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 730
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 480
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 300
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 962
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 203
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 730
Składniki
Schab opłukać, osuszyć. Śliwki dobrze jest wymoczyć chociaż kilkanaście minut w jałowcówce lub żubrówce. Rozciąć go tak, żeby powstał długi płat. Wymieszać przyprawy i posypać mięso z obu stron. Wzdłuż mięsa rozłożyć w 4 rzędach śliwki i morele. Zwinąć mięso i spiąć lub związać, polać olejem. Schab przykryć folią i odstawić najlepiej na całą noc. Mięso włożyć do rękawa do pieczenia, dobrze związać rękaw. Przełożyć schab na brytfannę, piec 60 minut W 190 C.
Po tym czasie, rozciąć rękaw dodać rodzynki i piec jeszcze około 25 minut, polewając sosem. Do zrumienienia schabu.