Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale smakuje na zimno i ciepło.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3782
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 953
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 230
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34215
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 562
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3782
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 953
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 230
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34215
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 562
Składniki
Schab opłukać, osuszyć. Śliwki dobrze jest wymoczyć chociaż kilkanaście minut w jałowcówce lub żubrówce. Rozciąć go tak, żeby powstał długi płat. Wymieszać przyprawy i posypać mięso z obu stron. Wzdłuż mięsa rozłożyć w 4 rzędach śliwki i morele. Zwinąć mięso i spiąć lub związać, polać olejem. Schab przykryć folią i odstawić najlepiej na całą noc. Mięso włożyć do rękawa do pieczenia, dobrze związać rękaw. Przełożyć schab na brytfannę, piec 60 minut W 190 C.
Po tym czasie, rozciąć rękaw dodać rodzynki i piec jeszcze około 25 minut, polewając sosem. Do zrumienienia schabu.