Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale smakuje na zimno i ciepło.
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 208
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 386
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 259
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 653
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 68
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 208
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 386
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 259
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 653
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 68
Składniki
Schab opłukać, osuszyć. Śliwki dobrze jest wymoczyć chociaż kilkanaście minut w jałowcówce lub żubrówce. Rozciąć go tak, żeby powstał długi płat. Wymieszać przyprawy i posypać mięso z obu stron. Wzdłuż mięsa rozłożyć w 4 rzędach śliwki i morele. Zwinąć mięso i spiąć lub związać, polać olejem. Schab przykryć folią i odstawić najlepiej na całą noc. Mięso włożyć do rękawa do pieczenia, dobrze związać rękaw. Przełożyć schab na brytfannę, piec 60 minut W 190 C.
Po tym czasie, rozciąć rękaw dodać rodzynki i piec jeszcze około 25 minut, polewając sosem. Do zrumienienia schabu.