Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab pachnący rozmarynem"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 713
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 713
Składniki
Schab umyj, ponakłuwaj w kilku miejscach, włóż do garnka. Zimną wodę (ok. półtora litra) wymieszaj z solą. Dodaj ziele angielskie i liście laurowe. Zalej schab (woda powinna całkowicie zakryć mięso). Przykryj, włóż do lodówki na 24 godziny. Kilka razy mięso odwróć.
Mięso wyjmij z zalewy, przełóż do naczynia żaroodpornego razem z przyprawami. Wlej 2 łyżki oleju i odrobinę przegotowanej wody. Włóż gałązkę rozmarynu, przykryj. Piecz 40-45 min w 210°C. Musztardę i miód wymieszaj, posmaruj schab 10 min przed końcem pieczenia.Źródło: Chwila dla Ciebie