Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywny w smaku, prosty w przygotowaniu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11321
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1210
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11857
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1775
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11321
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1210
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11857
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1775
Składniki
Umyty schab zanurzyłem w zimnej wodzie. Dodałem listki laurowe, ziele angielskie i sól. (1 łyżka soli na 1 litr wody). Czosnek obrałem i przekroiłem na pół. Schab w zalewie włożyłem do lodówki na 24 godziny.
Następnego dnia majeranek wymieszałem z pieprzem i papryką, zalałem olejem i wymieszałem. Powstałą „mazią” nasmarowałem schab i przełożyłem do naczynia żaroodpornego.
Mięso piekłem 90 minut w 180 stopniach. Pierwsze plastry użyłem do obiadu, a ostudzony schab doskonale sprawdził się do kanapek.
Przemycamy zdrowie: W przyprawach znalazła się również odrobina kurkumy, która w połączneniu z pieprzem walczy z cholesterolem.