Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywny w smaku, prosty w przygotowaniu.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 974
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4252
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 557
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 925
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3861
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 974
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4252
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 557
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 925
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3861
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 783
Składniki
Umyty schab zanurzyłem w zimnej wodzie. Dodałem listki laurowe, ziele angielskie i sól. (1 łyżka soli na 1 litr wody). Czosnek obrałem i przekroiłem na pół. Schab w zalewie włożyłem do lodówki na 24 godziny.
Następnego dnia majeranek wymieszałem z pieprzem i papryką, zalałem olejem i wymieszałem. Powstałą „mazią” nasmarowałem schab i przełożyłem do naczynia żaroodpornego.
Mięso piekłem 90 minut w 180 stopniach. Pierwsze plastry użyłem do obiadu, a ostudzony schab doskonale sprawdził się do kanapek.
Przemycamy zdrowie: W przyprawach znalazła się również odrobina kurkumy, która w połączneniu z pieprzem walczy z cholesterolem.