Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywny w smaku, prosty w przygotowaniu.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Umyty schab zanurzyłem w zimnej wodzie. Dodałem listki laurowe, ziele angielskie i sól. (1 łyżka soli na 1 litr wody). Czosnek obrałem i przekroiłem na pół. Schab w zalewie włożyłem do lodówki na 24 godziny.
Następnego dnia majeranek wymieszałem z pieprzem i papryką, zalałem olejem i wymieszałem. Powstałą „mazią” nasmarowałem schab i przełożyłem do naczynia żaroodpornego.
Mięso piekłem 90 minut w 180 stopniach. Pierwsze plastry użyłem do obiadu, a ostudzony schab doskonale sprawdził się do kanapek.
Przemycamy zdrowie: W przyprawach znalazła się również odrobina kurkumy, która w połączneniu z pieprzem walczy z cholesterolem.