Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab był przewidziany do chleba, ale kilka pierwszych plastrów polałem sosem i był obiad :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27353
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27353
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Z podanych składników zrobiłem marynatę, natarłem nią umyte, wysuszone mięso i zostawiłem na noc w lodówce. Mięso przełożyłem do woreczka do pieczenia, posypałem krążkami cebuli. Idealnie byłoby podlać je odrobiną bulionu, ale ponieważ nie miałem posypałem je pokrojoną margaryną.
Mięso posypałem również krojoną papryką i pieczarkami – ale tylko dlatego że zostały mi z robienia pizzy.
Woreczek włożyłem do naczynia żaroodpornego i piekłem: 20 minut w 200 stopniach 20 minut w 180 stopniach i 40 minut w 160 stopniach.
Przemycamy zdrowie: Do zalewy można dodać kurkumę, otręby i ostropest.