Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab był przewidziany do chleba, ale kilka pierwszych plastrów polałem sosem i był obiad :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30985
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3668
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5160
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30985
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3668
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5160
Składniki
Z podanych składników zrobiłem marynatę, natarłem nią umyte, wysuszone mięso i zostawiłem na noc w lodówce. Mięso przełożyłem do woreczka do pieczenia, posypałem krążkami cebuli. Idealnie byłoby podlać je odrobiną bulionu, ale ponieważ nie miałem posypałem je pokrojoną margaryną.
Mięso posypałem również krojoną papryką i pieczarkami – ale tylko dlatego że zostały mi z robienia pizzy.
Woreczek włożyłem do naczynia żaroodpornego i piekłem: 20 minut w 200 stopniach 20 minut w 180 stopniach i 40 minut w 160 stopniach.
Przemycamy zdrowie: Do zalewy można dodać kurkumę, otręby i ostropest.