Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab był przewidziany do chleba, ale kilka pierwszych plastrów polałem sosem i był obiad :)
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 188
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 938
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1263
Polecam na kolację.
Odsłon: 167
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 188
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 938
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1263
Polecam na kolację.
Odsłon: 167
Składniki
Z podanych składników zrobiłem marynatę, natarłem nią umyte, wysuszone mięso i zostawiłem na noc w lodówce. Mięso przełożyłem do woreczka do pieczenia, posypałem krążkami cebuli. Idealnie byłoby podlać je odrobiną bulionu, ale ponieważ nie miałem posypałem je pokrojoną margaryną.
Mięso posypałem również krojoną papryką i pieczarkami – ale tylko dlatego że zostały mi z robienia pizzy.
Woreczek włożyłem do naczynia żaroodpornego i piekłem: 20 minut w 200 stopniach 20 minut w 180 stopniach i 40 minut w 160 stopniach.
Przemycamy zdrowie: Do zalewy można dodać kurkumę, otręby i ostropest.