Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab pieczony pod pierzynką"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Schab pokrój w plastry, przypraw solą i pieprzem. Warzywa umyj. Cebule pokrój w kostkę. Fasolkę gotuj we wrzącej osolonej wodzie przez 20 minut. Na patelni rozgrzej olej, smaż mięso z obu stron.
Zagotuj wodę. Postaw nad nią metalową miskę, wlej do niej wino z przyprawami, podgrzej. Dodaj żółtka, ubijaj, nie dopuść do wrzenia. Dodaj masło, mleko i starte sery.
Mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu. Dodaj warzywa, polej sosem. Piecz 40 minut w temp. 190°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień