Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczne mięsko,kruche i smaczne.Bardzo polecam:)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 380
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 380
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Schab umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzać smalec,schab obtoczyć w mące ,dać na gorący tłuszcz i usmażyć ze wszystkich stron. Do naczynia żaroodpornego na spód dać pokrojoną cebulkę ,liście laurowe,ziele i czosnek.Wlać pozostały tłuszcz z patelni.Mięso posypać przyprawami,na wierzch dać drugą część cebuli i czosnku. Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.i piec do miękkości mięsa ,co jakiś czas je obracając. Pod koniec mięso poporcjować i zapiec 15 min.
Smacznego życzę!