Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smakowity, naturalny schab bez kości, pieczony w rękawie w piekarniku. Idealny na kanapki lub do obiadu.
Przygotuj przyprawy (sól, pieprz, paprykę, czosnek, rozmaryn).
Czosnek bardzo drobno pokrój.
Mięso dokładnie umyj. Możesz usunąć "tłuszczyk", ale nie jest to konieczne. ja tego nie zrobiłam dzięki czemu skórka była bardzo chrupiąca, a sam schab soczysty w środku
Mięso delikatnie natnij w kratkę z dwóch stron (od góry i od spodu).
Z boku mięska zrób delikatne "ukłucia".
Mięso dokładnie natrzyj przyprawami i czosnkiem, nie zapominaj o wgłębieniach po nacięciach :)
Odstaw do lodówki na godzinkę. Jeśli Ci się spieszy to nic nie szkodzi. Mięsko również wyjdzie, ale będzie delikatne w smaku.
Przygotuj naczynie żaroodporne, rękaw do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 200 stopni.
Mięso włóż do rękawa do pieczenia, dokładnie zaciśnij klipsy, wypuszczając powietrze z rękawa. Naczynie wkładamy do piekarnika.
W piekarniku schab powinien piec się ok. 50 minut (im większy kawałek tym dłużej zostawiamy go w piekarniku).
Po tym czasie wyjmujemy nasze naczynie, ostrożnie nacinamy rękaw do pieczenia.Zmniejszamy temperaturę piekarnika do 180 stopni. Schab obficie polewamy sosem, który znajdzie się w rękawie. Wsadzamy schab do piekarnika na kolejne 10 minut, tak aby go zarumienić. Mniej więcej co 3 minuty staramy się podlać nasz schab sosem z rękawa.
Po tych 10 minutach wyjmujemy schab i rozkoszujemy się jego smakiem.
Możemy schab przygotowywać równocześnie z ziemniaczkami z piekarnika. W jednym czasie, niskim kosztem przygotujemy smaczny obiad :)
Przepis na ziemniaczki:
https://smaker.pl/przepis-ziemniaczki-lodeczki-zapiekane-w-piekarniku,174371,bake-cook.html
Aromatyczny karczek, wyjątkowo prosty w przygotowaniu. Pieczony w rękawie poz...
Odsłon: 4223
Domowe kuleczki o smaku Kinder Czekolady. Spróbujcie!
Odsłon: 41
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni...
Odsłon: 347
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 361
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 356
Domowe kuleczki o smaku Kinder Czekolady. Spróbujcie!
Odsłon: 41
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni...
Odsłon: 347
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 361
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 356
Składniki
Przygotuj przyprawy (sól, pieprz, paprykę, czosnek, rozmaryn). Czosnek bardzo drobno pokrój.
Mięso dokładnie umyj. Możesz usunąć "tłuszczyk", ale nie jest to konieczne. ja tego nie zrobiłam dzięki czemu skórka była bardzo chrupiąca, a sam schab soczysty w środku Mięso delikatnie natnij w kratkę z dwóch stron (od góry i od spodu). Z boku mięska zrób delikatne "ukłucia".
Mięso dokładnie natrzyj przyprawami i czosnkiem, nie zapominaj o wgłębieniach po nacięciach :) Odstaw do lodówki na godzinkę. Jeśli Ci się spieszy to nic nie szkodzi. Mięsko również wyjdzie, ale będzie delikatne w smaku. Przygotuj naczynie żaroodporne, rękaw do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 200 stopni.
Mięso włóż do rękawa do pieczenia, dokładnie zaciśnij klipsy, wypuszczając powietrze z rękawa. Naczynie wkładamy do piekarnika. W piekarniku schab powinien piec się ok. 50 minut (im większy kawałek tym dłużej zostawiamy go w piekarniku). Po tym czasie wyjmujemy nasze naczynie, ostrożnie nacinamy rękaw do pieczenia.Zmniejszamy temperaturę piekarnika do 180 stopni. Schab obficie polewamy sosem, który znajdzie się w rękawie. Wsadzamy schab do piekarnika na kolejne 10 minut, tak aby go zarumienić. Mniej więcej co 3 minuty staramy się podlać nasz schab sosem z rękawa.
Po tych 10 minutach wyjmujemy schab i rozkoszujemy się jego smakiem. Możemy schab przygotowywać równocześnie z ziemniaczkami z piekarnika. W jednym czasie, niskim kosztem przygotujemy smaczny obiad :) Przepis na ziemniaczki: https://smaker.pl/przepis-ziemniaczki-lodeczki-zapiekane-w-piekarniku,174371,bake-cook.html
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 1050
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2215