Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smakowity, naturalny schab bez kości, pieczony w rękawie w piekarniku. Idealny na kanapki lub do obiadu.
Propozycja na soczystą i kruchą polędwiczkę z musztardowa nutą. Mięso pieczon...
Odsłon: 22397
Aromatyczny karczek, wyjątkowo prosty w przygotowaniu. Pieczony w rękawie poz...
Odsłon: 5345
Bardzo smaczny schab pieczony w rękawie , to soczyste mięso które idealnie na...
Odsłon: 909
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 102
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 198
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 172
Przełom mają i czerwca to idealny moment, aby przygotować kwiaty czarnego bzu...
Odsłon: 2480
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 102
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 198
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 172
Przełom mają i czerwca to idealny moment, aby przygotować kwiaty czarnego bzu...
Odsłon: 2480
Składniki
Przygotuj przyprawy (sól, pieprz, paprykę, czosnek, rozmaryn). Czosnek bardzo drobno pokrój.
Mięso dokładnie umyj. Możesz usunąć "tłuszczyk", ale nie jest to konieczne. ja tego nie zrobiłam dzięki czemu skórka była bardzo chrupiąca, a sam schab soczysty w środku Mięso delikatnie natnij w kratkę z dwóch stron (od góry i od spodu). Z boku mięska zrób delikatne "ukłucia".
Mięso dokładnie natrzyj przyprawami i czosnkiem, nie zapominaj o wgłębieniach po nacięciach :) Odstaw do lodówki na godzinkę. Jeśli Ci się spieszy to nic nie szkodzi. Mięsko również wyjdzie, ale będzie delikatne w smaku. Przygotuj naczynie żaroodporne, rękaw do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 200 stopni.
Mięso włóż do rękawa do pieczenia, dokładnie zaciśnij klipsy, wypuszczając powietrze z rękawa. Naczynie wkładamy do piekarnika. W piekarniku schab powinien piec się ok. 50 minut (im większy kawałek tym dłużej zostawiamy go w piekarniku). Po tym czasie wyjmujemy nasze naczynie, ostrożnie nacinamy rękaw do pieczenia.Zmniejszamy temperaturę piekarnika do 180 stopni. Schab obficie polewamy sosem, który znajdzie się w rękawie. Wsadzamy schab do piekarnika na kolejne 10 minut, tak aby go zarumienić. Mniej więcej co 3 minuty staramy się podlać nasz schab sosem z rękawa.
Po tych 10 minutach wyjmujemy schab i rozkoszujemy się jego smakiem. Możemy schab przygotowywać równocześnie z ziemniaczkami z piekarnika. W jednym czasie, niskim kosztem przygotujemy smaczny obiad :) Przepis na ziemniaczki: https://smaker.pl/przepis-ziemniaczki-lodeczki-zapiekane-w-piekarniku,174371,bake-cook.html
Przepisy Wędliny
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Wędliny
Domowa kaszanka na grilla
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 364
Schab w marynacie na kanapki
Przepyszny kawał mięcha idealny na kanapki. Tak przygotowany schab to sprawdz...
Odsłon: 177