Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab pieczony w rękawie jest soczysty ,pyszny idealny na świąteczny stół i na każdą okazję. Zapraszam do obejrzenia filmu na youtube.
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 70
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 279
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 70
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 279
Składniki
Marynatę wymieszać z olejem ,natrzeć mięso, przełożyć do szklanego naczynia przykryć i wstawić do lodówki na 12 godzin.
Po 12 godzinach schab włożyć do rękawa do pieczenia, po obu stronach zawiązać sznurkiem do pieczenia lub klamerkami do pieczenia. Rękaw podziurkować w kilku miejscach. Schab przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni funkcja góra dół na środkową półkę. Pieczemy w tej samej temperaturze przez 1 godzinę. Uwaga pamiętajmy ,że na każde 1 kg mięsa pieczemy 1 godzinę.
Po upieczeniu wyciągamy schab z rękawa. Z sosu który się wytworzył w rękawie możemy podbić mąka i zrobić ciemny sos do naszego schabu. Kroimy po odczekaniu co najmniej 30 minut. Schab jest idealnie upieczony, możemy go [podawać jako danie główne lub na zimno jako zimna przekąska. Zapraszam do obejrzenia filmu. Wesołych Świąt!