Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab pieczony w rękawie jest soczysty ,pyszny idealny na świąteczny stół i na każdą okazję. Zapraszam do obejrzenia filmu na youtube.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 86
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 86
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Składniki
Marynatę wymieszać z olejem ,natrzeć mięso, przełożyć do szklanego naczynia przykryć i wstawić do lodówki na 12 godzin.
Po 12 godzinach schab włożyć do rękawa do pieczenia, po obu stronach zawiązać sznurkiem do pieczenia lub klamerkami do pieczenia. Rękaw podziurkować w kilku miejscach. Schab przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni funkcja góra dół na środkową półkę. Pieczemy w tej samej temperaturze przez 1 godzinę. Uwaga pamiętajmy ,że na każde 1 kg mięsa pieczemy 1 godzinę.
Po upieczeniu wyciągamy schab z rękawa. Z sosu który się wytworzył w rękawie możemy podbić mąka i zrobić ciemny sos do naszego schabu. Kroimy po odczekaniu co najmniej 30 minut. Schab jest idealnie upieczony, możemy go [podawać jako danie główne lub na zimno jako zimna przekąska. Zapraszam do obejrzenia filmu. Wesołych Świąt!