Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab pieczony w rękawie jest soczysty ,pyszny idealny na świąteczny stół i na każdą okazję. Zapraszam do obejrzenia filmu na youtube.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1277
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1711
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 98
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 505
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1277
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1711
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 98
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 505
Składniki
Marynatę wymieszać z olejem ,natrzeć mięso, przełożyć do szklanego naczynia przykryć i wstawić do lodówki na 12 godzin.
Po 12 godzinach schab włożyć do rękawa do pieczenia, po obu stronach zawiązać sznurkiem do pieczenia lub klamerkami do pieczenia. Rękaw podziurkować w kilku miejscach. Schab przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni funkcja góra dół na środkową półkę. Pieczemy w tej samej temperaturze przez 1 godzinę. Uwaga pamiętajmy ,że na każde 1 kg mięsa pieczemy 1 godzinę.
Po upieczeniu wyciągamy schab z rękawa. Z sosu który się wytworzył w rękawie możemy podbić mąka i zrobić ciemny sos do naszego schabu. Kroimy po odczekaniu co najmniej 30 minut. Schab jest idealnie upieczony, możemy go [podawać jako danie główne lub na zimno jako zimna przekąska. Zapraszam do obejrzenia filmu. Wesołych Świąt!