Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
schab przyrządza się szybko i łatwo a mięso jest smaczne, aromatyczne i kruche.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 364
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 245
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 415
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1622
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 364
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 245
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 415
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1622
Składniki
Mięso dokładnie oczyszczamy nacieramy solą i pieprzem. Obkładamy gałązkami rozmarynu i obwiązujemy sznurkiem. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej, aby zawinąć mięso w folię i włożyć na kilka godzin lub całą noc do lodówki.
Główki czosnku przeciąć poziomo na pół. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso z każdej strony oraz zrumienić połówki czosnku od strony rozcięcia. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Piec w temperaturze ok. 180 st. ok. 30 minut na 0,5 kg mięsa, w czasie pieczenia podlewać sokiem, winem, rosołem lub wodą. Po upieczeniu wyjąc i odstawić na 10-15 minut, by soki równomiernie rozeszły się wewnątrz mięsa....