Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń ze schabu przekładanego jabłkami, podany z sosem na bazie cydru.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116394
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7947
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2998
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1501
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1282
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116394
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7947
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2998
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1501
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1282
Składniki
Ze schabu odciąć omięsną (tłuszcz i błony). Naszpikować goździkami – w ten sposób, by wyznaczały linie podziału na plastry.
Cydr wlać do zamykanego pojemnika. Dodać oliwę i suszone zioła oraz sól i pieprz. W marynacie umieścić mięso. Przykryć i wstawić do lodówki na całą noc.
Zamarynowany schab pokroić w plastry, nie docinając jednak do końca. Pomiędzy plastrami umieścić kawałki jabłka. Przełożyć do naczynia do zapiekania i obłożyć resztą pokrojonych jabłek. Polać marynatą. Przykryć i wstawić do piekarnika.
Piec przez 1 ½ - 2 godzin w temp. 180 st. C
Schab przełożyć na półmisek. Sos zmiksować i polać nim upieczone mięso.