Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna pieczeń z najpopularniejszego kawałka świnki. Chciałem stworzyć coś innego niż zwykle i udało mi się ! Delikatna struktura mięsa i wyszukany smak tworzą niesamowite połączenie. Dla ludzi lubiących połączenie lekkiej słodkości i pikantności będzie jak znalazł. Danie " jednogarnkowe ".
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8533
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10205
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8533
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10205
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Składniki
Warzywa kroimy tak jak lubimy, mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Składniki sypiemy i mieszamy w misce, dolewamy oleju aby zespolić całość. Umyty kawałek mięsa umieszczamy w woreczku, wlewamy powstałą marynatę i masujemy mięso aby równomiernie rozprowadzić całość na jego powierzchni , Woreczek związujemy i odkładamy do lodówki na kilka godzin.
Zawartość worka przelewamy do naczynia żaroodpornego. Jeśli uważamy że mięso będzie miało za " sucho " można podlać wodą lub olejem. Tak było w moim przypadku i dolałem oleju. Warzywa układamy wedle własnego uznania. Zakrywamy górą naczynia. Wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na środkowy poziom, bez termoobiegu. Pod przykryciem pieczemy 2 godziny.
Po upływie półtora godziny dokładam obrane i umyte połówki ziemniaków, zakrywam i odkładam do piekarnika.
Po upływie dwóch godzin zdejmuję pokrywę i redukuję temperaturę do 150 stopni. Bez przykrycia piekę jeszcze 30 minut co jakiś czas podlewając powierzchnię mięsa powstałym sosem. Po tym czasie wyjmuję z piekarnika i daję mięsu 15 minut aby sobie odpoczęło.
Może nie wygląda apetycznie, ale gwarantuję że nadrabia smakiem. Zachęcam do spróbowania wykonania :)