Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa do kotletów panierowanych . Smaczne ,soczyste mięsko w sam raz na niedzielny obiad i nie tylko...Przepis znaleziony w jakimś czasopiśmie kulinarnym . Wypróbowany.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1235
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2943
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79173
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 454
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1235
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2943
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79173
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 454
Składniki
Schab pokroić w plastry.
Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Schab ułożyć w cieście i odstawić do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie mięso wyjmować opanierowane ciastem , w którym się moczyło i obsmażać na złoty kolor.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym , podlać połową szklanki rosołu lub bulionu .Dusić w piekarniku około godziny . Najpierw pod przykryciem a na 10 min przed końcem duszenia zdjąć przykrycie.
Podawać z ziemniaczkami i dowolną surówką.
SMACZNEGO!