Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa do kotletów panierowanych . Smaczne ,soczyste mięsko w sam raz na niedzielny obiad i nie tylko...Przepis znaleziony w jakimś czasopiśmie kulinarnym . Wypróbowany.
Schab w plastrach marynowany a następnie duszony z cebulą i ketchupem.
Odsłon: 20707
Składniki
Schab pokroić w plastry.
Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Schab ułożyć w cieście i odstawić do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie mięso wyjmować opanierowane ciastem , w którym się moczyło i obsmażać na złoty kolor.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym , podlać połową szklanki rosołu lub bulionu .Dusić w piekarniku około godziny . Najpierw pod przykryciem a na 10 min przed końcem duszenia zdjąć przykrycie.
Podawać z ziemniaczkami i dowolną surówką.
SMACZNEGO!
Przepisy Wędliny
Wędliny
Pieczeń ze schabu
Wędliny
Swojska karkówka w ziołach
Wędliny
Gotowany boczek wędzony
Wędliny
Pasztet świąteczny
Pieczeń ze schabu
Pieczeń ze schabu z mięsem mielonym.
Odsłon: 66
Swojska karkówka w ziołach
Karkówka, jest bardzo smacznym mięsem. W tym przepisie można ją serwować na z...
Odsłon: 1261