Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pomysł na kotleta przywieziony z gór
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12116
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 23
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2125
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 218
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12116
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 23
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2125
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 218
Składniki
1. kotlety lekko rozbić ( nie mogą być zbyt cienkie ), doprawić solą i pieprzem, odstawić na pól godzinki, następnie usmażyć szybko na rozgrzanym tłuszczu, ( mięso powinno się zrumienić ale nie wysuszyć, po ok 2 min z każdej strony ), 2. w tym samym czasie, na drugiej patelni podpiec plastry boczku, nie powinny też być zbyt rumiane, 3. na każdym kotlecie ułożyć 1 lub 2 plastry boczku, na to kawałek oscypka lub zwykłego sera wędzonego i wstawić na chwilkę do rozgrzanego piekarnika, żeby ser się rozpuścił, smacznego