Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pomysł na kotleta przywieziony z gór
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1791
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14377
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19483
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13150
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1791
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14377
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19483
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13150
Składniki
1. kotlety lekko rozbić ( nie mogą być zbyt cienkie ), doprawić solą i pieprzem, odstawić na pól godzinki, następnie usmażyć szybko na rozgrzanym tłuszczu, ( mięso powinno się zrumienić ale nie wysuszyć, po ok 2 min z każdej strony ), 2. w tym samym czasie, na drugiej patelni podpiec plastry boczku, nie powinny też być zbyt rumiane, 3. na każdym kotlecie ułożyć 1 lub 2 plastry boczku, na to kawałek oscypka lub zwykłego sera wędzonego i wstawić na chwilkę do rozgrzanego piekarnika, żeby ser się rozpuścił, smacznego