Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab po magnacku w cieście"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Schab opłucz, dobrze osusz. Mięso natrzyj solą i pieprzem. Ułóż w brytfance. Piecz je ok. 50 minut w temperaturze 200°C. Ciasto rozwiń, pozostaw w pokojowej temp. ok. 25 minut, aby rozmarzło.
Cebule obierz, grubo posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Natkę opłucz, posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż na nim cebulę i grzyby. Połącz z natką oraz serem. Przypraw do smaku.
Płat francuskiego ciasta rozwałkuj. Rozłóż na nim pieczarki z cebulą i serem. Na tym połóż mięso. Zawiń je w ciasto. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz jeszcze ok. 40 minut w 175°C.Źródło: Naj