Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab po magnacku w cieście"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 240
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4556
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 174
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 114
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 240
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4556
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 174
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 114
Składniki
Schab opłucz, dobrze osusz. Mięso natrzyj solą i pieprzem. Ułóż w brytfance. Piecz je ok. 50 minut w temperaturze 200°C. Ciasto rozwiń, pozostaw w pokojowej temp. ok. 25 minut, aby rozmarzło.
Cebule obierz, grubo posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Natkę opłucz, posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż na nim cebulę i grzyby. Połącz z natką oraz serem. Przypraw do smaku.
Płat francuskiego ciasta rozwałkuj. Rozłóż na nim pieczarki z cebulą i serem. Na tym połóż mięso. Zawiń je w ciasto. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz jeszcze ok. 40 minut w 175°C.Źródło: Naj