Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na ten schab jest wiele. Ja zrobiłam swoją wersję choć z czasem suszenia sugerowałam się właśnie przepisami z sieci. Zamiast soli kamiennej czy zwykłej użyłam soli himalajskiej i innej mieszanki przypraw.
Polecam.
Odsłon: 285
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 372
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 959
Polecam.
Odsłon: 285
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 372
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 959
Składniki
Schab umyć i osuszyć. Usunąć ewentualne błony. Dno naczynia posypać cukrem, ułożyć schab i zasypać resztą cukru. Zakryć naczynie i wstawić do lodówki na 24 godziny. Co jakiś czas zlewać wytworzony sok. Po 24 godzinach schab umyć i osuszyć. Dno naczynia posypać solą, ułożyć schab i zasypać resztą soli. Ponownie wstawić zakryte naczynie z mięsem do lodówki ale tym razem na 36 godzin.
Ponownie po tym czasie umyć schab, osuszyć i natrzeć przyprawami. Za każdym razem naczynie należy umyć. Do czystego i suchego naczynia włożyć przyprawiony schab i zakryć naczynie. Wstawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie umieścić schab w podkolanówce a potem włożyć go do drugiej, zawiązać i powiesić w przewiewnym i w miarę ciepłym miejscu na tydzień. Po tym czasie wyjąć schab z podkolanówek i przechowywać w lodówce. Kroić w cienkie plasterki i podawać zamiast wędlin.