Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Użyłam smalcu gęsiego, bo wiadomo, że schab jest mięsem bardzo suchym. Dla ułatwienia, włożyłam go do siatki wędliniarskiej, by mi się całkowicie nie rozpadł po wyjęciu z piekarnika.
Polecam.
Odsłon: 260
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5913
Polecam.
Odsłon: 260
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5913
Składniki
Gęsi smalec utrzeć z solą, pieprzem, słodką papryką i suszonym czosnkiem. Natrzeć porządnie schab . Owinąć folią i włożyć na noc do lodówki. Mocno zrumienić na rozgrzanym gęsim smalcu z obu stron. Przełożyć do siatki wędliniarskiej i włożyć do rękawa razem z tłuszczem na którym się rumienił. Piec wolno - 3, 5 godziny w tem. 160 stopni. Na pół godziny przed końcem pieczenia rękaw rozciąć i schab posmarować miodem zmieszanym z musztardą. Włókna schabu powinny się po upieczeniu rozlatywać.