Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Użyłam smalcu gęsiego, bo wiadomo, że schab jest mięsem bardzo suchym. Dla ułatwienia, włożyłam go do siatki wędliniarskiej, by mi się całkowicie nie rozpadł po wyjęciu z piekarnika.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Gęsi smalec utrzeć z solą, pieprzem, słodką papryką i suszonym czosnkiem. Natrzeć porządnie schab . Owinąć folią i włożyć na noc do lodówki. Mocno zrumienić na rozgrzanym gęsim smalcu z obu stron. Przełożyć do siatki wędliniarskiej i włożyć do rękawa razem z tłuszczem na którym się rumienił. Piec wolno - 3, 5 godziny w tem. 160 stopni. Na pół godziny przed końcem pieczenia rękaw rozciąć i schab posmarować miodem zmieszanym z musztardą. Włókna schabu powinny się po upieczeniu rozlatywać.