Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Użyłam smalcu gęsiego, bo wiadomo, że schab jest mięsem bardzo suchym. Dla ułatwienia, włożyłam go do siatki wędliniarskiej, by mi się całkowicie nie rozpadł po wyjęciu z piekarnika.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 116
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1810
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14442
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19533
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 116
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1810
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14442
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19533
Składniki
Gęsi smalec utrzeć z solą, pieprzem, słodką papryką i suszonym czosnkiem. Natrzeć porządnie schab . Owinąć folią i włożyć na noc do lodówki. Mocno zrumienić na rozgrzanym gęsim smalcu z obu stron. Przełożyć do siatki wędliniarskiej i włożyć do rękawa razem z tłuszczem na którym się rumienił. Piec wolno - 3, 5 godziny w tem. 160 stopni. Na pół godziny przed końcem pieczenia rękaw rozciąć i schab posmarować miodem zmieszanym z musztardą. Włókna schabu powinny się po upieczeniu rozlatywać.