Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny soczysty kawałek mięsa, który można podać na gorąco, jak i po wystudzeniu jako wędlinę.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34623
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 166
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3806
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34623
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 166
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3806
Składniki
Schab nacinamy w środku długim cienkim nożem. W otwory wkładamy chorizo i fuet. Zmielonym pieprzem kolorowym nacieramy mięso. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do mięsa wlewamy brandy i przyprawę do zup. Odstawiamy na 30 minut obracamy co jakiś czas, żeby mięso przeszło smakiem przyprawy w płynie i brandy. Obok mięsa układamy cząstki ziemniaków. Pieczemy w 180°C przez godzinę. Po godzinie piecyk wyłączamy. Na wierzchu mięsa układamy listki szałwii. Mięso zostawiamy w wyłączonym piecyku przez 15-20 minut, aby trochę odpoczęło. Mięso możemy podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami lub po ostudzeniu kroić w cienkie plastry i podawać jako wędlinę.