Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny soczysty kawałek mięsa, który można podać na gorąco, jak i po wystudzeniu jako wędlinę.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3830
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3829
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 754
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3830
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3829
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 754
Składniki
Schab nacinamy w środku długim cienkim nożem. W otwory wkładamy chorizo i fuet. Zmielonym pieprzem kolorowym nacieramy mięso. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do mięsa wlewamy brandy i przyprawę do zup. Odstawiamy na 30 minut obracamy co jakiś czas, żeby mięso przeszło smakiem przyprawy w płynie i brandy. Obok mięsa układamy cząstki ziemniaków. Pieczemy w 180°C przez godzinę. Po godzinie piecyk wyłączamy. Na wierzchu mięsa układamy listki szałwii. Mięso zostawiamy w wyłączonym piecyku przez 15-20 minut, aby trochę odpoczęło. Mięso możemy podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami lub po ostudzeniu kroić w cienkie plastry i podawać jako wędlinę.