Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny soczysty kawałek mięsa, który można podać na gorąco, jak i po wystudzeniu jako wędlinę.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1137
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4783
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1430
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1137
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4783
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1430
Składniki
Schab nacinamy w środku długim cienkim nożem. W otwory wkładamy chorizo i fuet. Zmielonym pieprzem kolorowym nacieramy mięso. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do mięsa wlewamy brandy i przyprawę do zup. Odstawiamy na 30 minut obracamy co jakiś czas, żeby mięso przeszło smakiem przyprawy w płynie i brandy. Obok mięsa układamy cząstki ziemniaków. Pieczemy w 180°C przez godzinę. Po godzinie piecyk wyłączamy. Na wierzchu mięsa układamy listki szałwii. Mięso zostawiamy w wyłączonym piecyku przez 15-20 minut, aby trochę odpoczęło. Mięso możemy podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami lub po ostudzeniu kroić w cienkie plastry i podawać jako wędlinę.