Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny soczysty kawałek mięsa, który można podać na gorąco, jak i po wystudzeniu jako wędlinę.
Przepyszny kruchy i soczysty schab w delikatnym sosie. Na taką pieczeń wybier...
Odsłon: 2379
Tak przyrządzona słonina to prawdziwy rarytas! Pokrojona w cieniutkie plaster...
Odsłon: 959
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4812
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3200
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4812
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3200
Składniki
Schab nacinamy w środku długim cienkim nożem. W otwory wkładamy chorizo i fuet. Zmielonym pieprzem kolorowym nacieramy mięso. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do mięsa wlewamy brandy i przyprawę do zup. Odstawiamy na 30 minut obracamy co jakiś czas, żeby mięso przeszło smakiem przyprawy w płynie i brandy. Obok mięsa układamy cząstki ziemniaków. Pieczemy w 180°C przez godzinę. Po godzinie piecyk wyłączamy. Na wierzchu mięsa układamy listki szałwii. Mięso zostawiamy w wyłączonym piecyku przez 15-20 minut, aby trochę odpoczęło. Mięso możemy podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami lub po ostudzeniu kroić w cienkie plastry i podawać jako wędlinę.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Gulasz angielski
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Gulasz angielski
Gulasz angielski znany jest w Polsce przede wszystkim jako konserwa idealna n...
Odsłon: 15387
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 1307