Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny soczysty kawałek mięsa, który można podać na gorąco, jak i po wystudzeniu jako wędlinę.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5141
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2144
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5141
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2144
Składniki
Schab nacinamy w środku długim cienkim nożem. W otwory wkładamy chorizo i fuet. Zmielonym pieprzem kolorowym nacieramy mięso. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do mięsa wlewamy brandy i przyprawę do zup. Odstawiamy na 30 minut obracamy co jakiś czas, żeby mięso przeszło smakiem przyprawy w płynie i brandy. Obok mięsa układamy cząstki ziemniaków. Pieczemy w 180°C przez godzinę. Po godzinie piecyk wyłączamy. Na wierzchu mięsa układamy listki szałwii. Mięso zostawiamy w wyłączonym piecyku przez 15-20 minut, aby trochę odpoczęło. Mięso możemy podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami lub po ostudzeniu kroić w cienkie plastry i podawać jako wędlinę.