Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne. Polecam przepis, kto spróbuje będzie do niego wracał.
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 646
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1596
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27805
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 646
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1596
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27805
Składniki
Schab umyć, lekko rozbić , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, podgotować. Pieczarki obrać, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Paprykę , cukinię umyć . Paprykę pokroić w kostkę. Cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pomidory pokroić w kostkę.
Marchewkę obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. W naczyniu żaroodpornym ułożyć plastry ziemniaków. Na patelni rozgrzać trochę oleju obsmażyć schab z obu stron, ułożyć na ziemniaki.
Na tłuszcz po obsmażeniu, wrzucić warzywa, doprawić solą i pieprzem, smażyć 4 minuty, doprawić ziołami prowansalskimi, smażyć 2 minuty, wyłożyć na plastry schabu.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić przygotowany schab z warzywami i piec 20 minut. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Wyjąć podpieczony schab , posypać serem.
Wstawić i piec do dobrego zrumienienia sera 10 minut.