Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne. Polecam przepis, kto spróbuje będzie do niego wracał.
Schab umyć, lekko rozbić , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, podgotować. Pieczarki obrać, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Paprykę , cukinię umyć . Paprykę pokroić w kostkę. Cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pomidory pokroić w kostkę.
Marchewkę obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. W naczyniu żaroodpornym ułożyć plastry ziemniaków. Na patelni rozgrzać trochę oleju obsmażyć schab z obu stron, ułożyć na ziemniaki.
Na tłuszcz po obsmażeniu, wrzucić warzywa, doprawić solą i pieprzem, smażyć 4 minuty, doprawić ziołami prowansalskimi, smażyć 2 minuty, wyłożyć na plastry schabu.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić przygotowany schab z warzywami i piec 20 minut. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Wyjąć podpieczony schab , posypać serem.
Wstawić i piec do dobrego zrumienienia sera 10 minut.
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 88
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 17
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 88
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 17
Składniki
Schab umyć, lekko rozbić , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, podgotować. Pieczarki obrać, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Paprykę , cukinię umyć . Paprykę pokroić w kostkę. Cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pomidory pokroić w kostkę.
Marchewkę obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. W naczyniu żaroodpornym ułożyć plastry ziemniaków. Na patelni rozgrzać trochę oleju obsmażyć schab z obu stron, ułożyć na ziemniaki.
Na tłuszcz po obsmażeniu, wrzucić warzywa, doprawić solą i pieprzem, smażyć 4 minuty, doprawić ziołami prowansalskimi, smażyć 2 minuty, wyłożyć na plastry schabu.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić przygotowany schab z warzywami i piec 20 minut. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Wyjąć podpieczony schab , posypać serem.
Wstawić i piec do dobrego zrumienienia sera 10 minut.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1683
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2365