Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 89
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8744
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4664
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 27
Dziś do pracy.
Odsłon: 601
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 89
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8744
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4664
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 27
Dziś do pracy.
Odsłon: 601
Składniki
Schab umyć i włożyć do garnka z osolona wodą.Zagotować i zebrać szum.
Dodać warzywa,przyprawy i kostkę rosołową i gotować do miękkości ok.1,5 godz.(czas gotowania zależy od mięsa,które nie może być rozgotowane!!!!!!).
Po ugotowaniu mięso wyjąć i ostudzić,a rosół przecedzić aby był klarowny.
W międzyczasie przygotować żelatynę według przepisu na opakowaniu.Ja zamiast zimnej wody do moczenia daje zimny rosół z gotowania mięsa.Galaretę przygotować w sumie z 6 szklanek rosołu(przyprawić do smaku)
Mięso pokroić w półcentymetrowe plastry,ułożyć na głębokim półmisku i udekorować marchewką z rosołu,jajkiem,natką itp.Zalać chłodną galaretą i odstawić do stężenia.Smacznego:+))