Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 832
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 391
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 263
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 220
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 832
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 391
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 263
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 220
Składniki
Schab umyć i włożyć do garnka z osolona wodą.Zagotować i zebrać szum.
Dodać warzywa,przyprawy i kostkę rosołową i gotować do miękkości ok.1,5 godz.(czas gotowania zależy od mięsa,które nie może być rozgotowane!!!!!!).
Po ugotowaniu mięso wyjąć i ostudzić,a rosół przecedzić aby był klarowny.
W międzyczasie przygotować żelatynę według przepisu na opakowaniu.Ja zamiast zimnej wody do moczenia daje zimny rosół z gotowania mięsa.Galaretę przygotować w sumie z 6 szklanek rosołu(przyprawić do smaku)
Mięso pokroić w półcentymetrowe plastry,ułożyć na głębokim półmisku i udekorować marchewką z rosołu,jajkiem,natką itp.Zalać chłodną galaretą i odstawić do stężenia.Smacznego:+))