Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 384
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1733
Smaczne danie :)
Odsłon: 834
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1607
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 384
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1733
Smaczne danie :)
Odsłon: 834
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1607
Składniki
schab umyć, do naczynia żaroodpornego dać odrobinę oleju, dać schab i zrumienić z obydwu stron, dodać ziele angielskie , liście laurowe , zalać wodą aby nakryła mięso, dodać wegetę i pieprz, czosnek granulowany, gotować schab do miękkości, wyjąć ten schab na tackę, jak wystygnie pokroić, skrzydełka i obrana marchewkę zalac woda , dodać kostkę rosołową i gotowac do uzyskania rosołu, przecedzić przez drobne sitko mięso, dodać przyprawy i czosnek w proszku oraz wcześniej namoczoną żelatynę, wymieszać (rosołu ma być ok 1 litr) . Schab ułożyć na półmisku udekorować marchewką zalać zimnym rosołem, odstawić do zastygnięcia.