Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przystawka.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1308
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1763
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 201
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 551
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1308
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1763
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 201
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 551
Składniki
Schab włożyć do garnka, zalać wodą ( tak żeby przykryła mięso), dodać kilka ziaren jałowca, pieprzu i 3- 4 listki laurowe. Zagotować. Posolić i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Po ugotowaniu wyjąć mięso z garnka, przestudzić wywar, no i schab również. Zimne mięso pokroić w plastry, ułożyć w naczyniu, w którym będzie zalewane galaretą. Ogórki pokroić w plasterki, dodać dekoracyjnie do schabu. Żelatynę namoczyć (nie piszę ile żelatyny, bo zawsze daję na wyczucie, czyli "na oko" :)), następnie rozpuścić w wywarze, który trzeba jeszcze doprawić octem winny, pieprzem i solą, jeżeli jest taka potrzeba. Schab zalać wywarem, odstawić do lodówki i czekać aż galareta stężeje. SOS: Drobno posiekać jajka, cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać jogurt z majonezem, dodać jajka i cebulę. Sos doprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać posiekany szczypiorek (wg uznania, ja dodaję pół pęczka). Smacznego :)