Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w przyprawie klasycznej z dodatkiem czosnku, liści laurowych i angielskiego ziela to pomysł na pyszne mięsko nie tylko na świąteczny stół.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 387
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15052
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1816
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17561
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 387
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15052
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1816
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17561
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Do miski dodać pozostałe składniki marynaty wymieszać. Umyte mięso osuszyć, dokładnie natrzeć marynatą, przykryć i włożyć do lodówki przynajmniej na 2 godziny. Następnie mięso przełożyć do brytfanny lub naczynia żaroodpornego, wlać pół szklanki wody, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec około 70-80 minut, polewając co jakiś czas powstałym podczas pieczenia sosem.
Podawać na zimno jako wędlina lub na ciepło z sosem do obiadu.