Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w przyprawie klasycznej z dodatkiem czosnku, liści laurowych i angielskiego ziela to pomysł na pyszne mięsko nie tylko na świąteczny stół.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 861
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4485
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1099
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3482
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 861
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4485
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1099
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3482
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Do miski dodać pozostałe składniki marynaty wymieszać. Umyte mięso osuszyć, dokładnie natrzeć marynatą, przykryć i włożyć do lodówki przynajmniej na 2 godziny. Następnie mięso przełożyć do brytfanny lub naczynia żaroodpornego, wlać pół szklanki wody, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec około 70-80 minut, polewając co jakiś czas powstałym podczas pieczenia sosem.
Podawać na zimno jako wędlina lub na ciepło z sosem do obiadu.