Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w przyprawie klasycznej z dodatkiem czosnku, liści laurowych i angielskiego ziela to pomysł na pyszne mięsko nie tylko na świąteczny stół.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1655
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17869
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1655
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17869
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Do miski dodać pozostałe składniki marynaty wymieszać. Umyte mięso osuszyć, dokładnie natrzeć marynatą, przykryć i włożyć do lodówki przynajmniej na 2 godziny. Następnie mięso przełożyć do brytfanny lub naczynia żaroodpornego, wlać pół szklanki wody, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec około 70-80 minut, polewając co jakiś czas powstałym podczas pieczenia sosem.
Podawać na zimno jako wędlina lub na ciepło z sosem do obiadu.