Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9563
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3158
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6643
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9563
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3158
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6643
Składniki
Mięso opłukać, związać nicią, a pod nią wsunąć 2 papryczki peperoni. Całość ułożyć w brytfance, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 90 minut. 2. Chili rozkroić wzdłuż, usunąć nasionka, strączek pokroić w plasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Miód wymieszać z koncentratem pomidorowym, połową czosnku i połową chili. Po 1 godz. pieczenia mięso posmarować najpierw wodą z solą, a następnie przygotowaną bejcą miodową. 3. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Odcedzić przelać zimną wodą, obrać. Paprykę pokroić na kawałki, kukurydzę osączyć. Posiekać zioła. Na oliwie smażyć 12 minut paprykę ziemniaki i kukurydzę. Na 3 minuty przed końcem smażenia dodać resztą czosnku i chili. Na koniec przyprawić solą i pieprzem. Dodać przygotowane zioła. 4. Gotową pieczeń pokroić w plastry, ułożyć na ogrzanym półmisku. Obok umieścić przyrządzoną jarzynkę. Potrawę udekorować świeżymi ziołami.