Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 158
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14621
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19684
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 158
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14621
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19684
Składniki
Dzień pierwszy: 400 g schabu pokroiłam na plastry i każdy cienko rozbiłam. Zrobiłam marynatę: 2 łyżki miodu, 2 łyżki octu balsamicznego, 4 łyżki ciemnego sosu sojowego, pół łyżeczki harissy (można zastąpić chilli). Mięso marynowałam przez dobę.
Dzień drugi: Na patelni rozgrzałam niewielką ilość oleju rzepakowego i obsmażyłam z obu stron zamarynowane mięso. Kiedy mięso się obsmażyło, oprószyłam łyżką mąki i wymieszałam, aby mąka się zasmażyła. Dodałam 2 łyżki musztardy, łyżeczkę słodkiej mielonej papryki i szklankę wody. Mięsa i sosu nie solimy ani nie pieprzymy. Dusiłam około 40 minut.
Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom