Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6437
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114838
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6437
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114838
Składniki
Dzień pierwszy: 400 g schabu pokroiłam na plastry i każdy cienko rozbiłam. Zrobiłam marynatę: 2 łyżki miodu, 2 łyżki octu balsamicznego, 4 łyżki ciemnego sosu sojowego, pół łyżeczki harissy (można zastąpić chilli). Mięso marynowałam przez dobę.
Dzień drugi: Na patelni rozgrzałam niewielką ilość oleju rzepakowego i obsmażyłam z obu stron zamarynowane mięso. Kiedy mięso się obsmażyło, oprószyłam łyżką mąki i wymieszałam, aby mąka się zasmażyła. Dodałam 2 łyżki musztardy, łyżeczkę słodkiej mielonej papryki i szklankę wody. Mięsa i sosu nie solimy ani nie pieprzymy. Dusiłam około 40 minut.
Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom