Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie schabu,selera,cebuli i gruszki na pewno posmakuje.Serdecznie polecam:)
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35630
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1183
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5965
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35630
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1183
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5965
Składniki
Umyty schab pokroić na 1cm plastry.Ręką rozbić,obtoczyć w mące i dawać na gorący tłuszcz. Obsmażyć z dwóch stron,usmażone przekładać do rondla. Zalać wodą by mięso było przykryte.Dać wszystkie przyprawy i gotować. Na tłuszczu pozostałym po smażeniu zeszklić cebulę pokrojoną w piórka,seler pokrojony w paski i gruszkę pokrojoną w cieńkie plasterki. Podsypać łyżeczką mąki ,zasmażyć i wrzucić do mięsa. Wszystko gotować pół godz.Jeśli sos będzie za gęsty dolać trochę wody. Doprawić do końcowego smaku. Smacznego życzę!