Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie - gotowany w całości
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Schab przygotowałam w urządzeniu wielfuncyjnjym z opcją szybkowaru, aby zaoszczędzić czas i energię elektryczną. Garnek ten pobiera mniej prądu niż płyta grzewcza czy piekarnik. Danie możecie również przygotować w tradycyjnym garnku, wydłużając czas gotowania. Schab oczyścić i osuszyć. Przyprawy wymieszać z olejem i natrzeć nimi mięso. Włożyć na kilka godzina do lodówki, a najlepiej na całą noc. Następnego dnia na smalcu podsmażyć schab przez ok. 2 minuty z dwóch stron. Wyjąć schab i na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę. Dodać, marchew, czosnek, ziele, liść pieprz, sos sojowy. Wlewamy gorący bulion i wkładamy schab. Zamykamy garnek i ustawiamy opcje gotowanie pod ciśnieniem na 20 minut. Po tym czasie od razu uwalniamy ciśnienie i schab jest gotowy. Pozostały wywar zagęścić niewielka ilością mąki rozdrobionej w wodzie do uzyskania pożądanej konsystencji. Smacznego! * aby sos był jednolity można go zblendować lub przecedzić. * schab na zimno można podawać na kanapki