Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie grzybowym idealny do kasz
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2180
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1839
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2180
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1839
Składniki
1. Namocz suszone grzyby w ciepłej wodzie - ilość zależy od tego jak bardzo mocno sos ma mieć grzybowy posmak. Ja dałam garść suszonych grzybów. 2. Grzyby drobno pokroić gdy namiękną i razem z wodą przelać do garnka. 3. Pokroić jedna cebulę w piórka i dorzucić do garnka. 4. Dodać przyprawy: 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, 6-8 ziarenek pieprzu, odrobinę soli. 5. Całość zagotować i gotować około 15 minut.
6. Schab kroimy w paski. 7. Dorzucamy do garnka i gotujemy do miękkości oraz tak żeby przeszedł smakiem sosu grzybowego. 8. Po przygotowaniu już całości można sos zagęścić odrobina mąki lub jeśli ktoś woli bardziej płynny np. zabielić odrobina śmietany. Smaczenego