Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie grzybowym idealny do kasz
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
1. Namocz suszone grzyby w ciepłej wodzie - ilość zależy od tego jak bardzo mocno sos ma mieć grzybowy posmak. Ja dałam garść suszonych grzybów. 2. Grzyby drobno pokroić gdy namiękną i razem z wodą przelać do garnka. 3. Pokroić jedna cebulę w piórka i dorzucić do garnka. 4. Dodać przyprawy: 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, 6-8 ziarenek pieprzu, odrobinę soli. 5. Całość zagotować i gotować około 15 minut.
6. Schab kroimy w paski. 7. Dorzucamy do garnka i gotujemy do miękkości oraz tak żeby przeszedł smakiem sosu grzybowego. 8. Po przygotowaniu już całości można sos zagęścić odrobina mąki lub jeśli ktoś woli bardziej płynny np. zabielić odrobina śmietany. Smaczenego