Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso wieprzowe w aromatycznym sosie z dodatkiem grzybów i ogórka, podane z ziemniakami lub ryżem to fajna propozycja na obiad.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 87
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 62
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 87
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 62
Składniki
1. Mięso kroimy w w paski.
2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Następnie posypujemy 2 łyżkami mąki pszennej i dokładnie mieszamy.
4. Mięso prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Cebulę obieramy i drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju.
6. Pieczarki kroimy dodajemy do cebuli.
7. Doprawimy pieprzem oraz solą.
8. Ogórki kroimy w słupki i dodajemy do grzybów.
9. W garnków gotujemy trochę wody i przekładamy mięso.
10. Dodajemy ogórki i pieczarki, gotujemy aż mięso będzie dobre.
11. 2 łyżki mąki pszennej rozrabiamy z odrobiną zimnej wody tak żeby nie powstały grudki i wlewamy do mięsa.
12. Dolewamy śmietanę, chwilę gotujemy.
13. Danie gotowe. 14. Smacznego.