Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowe danie w moich przepisach . Zapewniam , że przepyszne , rozpływające się w ustach. Zdrowe ,aromatyczne i apetyczne . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/06/schab-w-sosie-pomidorowym-z-warzywami.html
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Schab delikatnie rozbijamy , z obydwu stron przyprawiamy solą, pieprzem mielonym i majerankiem . Przyprawy wcieramy w mięso . Wkładamy do garnka z wodą . Paprykę kroimy w grubszą kostkę i dodajemy do schabu po około 30 minutach duszenia . Dusimy pod przykryciem .Po około 15 minutach dodajemy umytą i pokrojoną w pół plastry cukinię , razem ze skórką . Dodajemy również cebulę , którą kroimy w pół plastry oraz oczyszczony , umyty por pokrojony w talarki. Pod koniec duszenia dodajemy pomidorki , krojone na pół i śliwki . Całość dusimy do czasu , aż mięso będzie miękkie . Przez ten czas warzywa , na pewno również będą już uduszone. Zaprawiamy koncentratem pomidorowym . W ilości takiej by sos nabrał gęstości ale też aby nie był kwaśny .Całość doprawiamy solą i pieprzem mielonym , oregano oraz bazylią.
Jeżeli w czasie duszenia uznamy , że wody jest zbyt mało to dolewamy . Aczkolwiek w moim przepisie chodzi o to aby sos zrobił się dość gęsty i aby smak wypływał z warzyw. Schab podałam z gaszą gryczaną . Jeżeli danie wyjdzie zbyt kwaśne zapraszam po poradę . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/06/zbyt-kwasne-dania.html