Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja kolejna wersja schabu, polecam sprobowac, szczegolnie ze sos smakuje wybornie i nie zawiera maki, smietany czy innych skladnikow ktore na ogol dodajemy by zagescic sos
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25080
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 194
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 409
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 583
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25080
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 194
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 409
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 583
Składniki
sliwki pare godzin wczesniej namaczamy w winie, schab lekko rozbijamy,przyprawiamy i kladziemy na rozgrzana patelnie z odrobona oleju,
nastepnie wymoczone sliwki i cebule kroimy drobno i razem z winem dorzucamy do schabu na patelnie dusimy okolo pol godziny,w razie potrzeby dolewamy odrobine wody
pod koniec mieso wyciagamy a sos lekko blendujemy nie calkowicie, tak zeby odrobina kawaleczkow cebuli i sliwek zostala nie zblendowana, ponownie mieso wkladamy do sosu doprowadzamy do wrzenia i gotowe,
najlepiej smakuje z kluchami gnocchi z patelni (przepis doloze jutro bo bede je dzis robic)