Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca szynka szwarcwaldzka skrywa pod sobą zielone szparagi i soczysty kawałek schabu. Dzięki zapieczeniu mięsa w gofrownicy mamy gotowe mięso w 5 minut.
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 349
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7558
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 349
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7558
Składniki
Mięso oprószamy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z miodem, mieszanką smarujemy kotlety. Na plastrze szynki kładziemy plaster schabu, a na nim 4 szparagi. Szparagi przycinamy, tak by były długości plastra schabu. Przykrywamy drugim plasterkiem szynki. Tak przygotowane kotlety pieczemy przez 3-5 minut w gofrownicy, aż szynka się zarumieni i stanie się chrupka. Kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami. Rada: Takie kotlety dobrze smakują podane z jajkiem w koszulce lub sadzonym.