Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab podany w wersji gulaszowej z warzywami w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1881
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8433
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 799
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254469
Polecam.
Odsłon: 1536
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1881
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8433
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 799
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254469
Polecam.
Odsłon: 1536
Składniki
Kotlety schabowe kroimy w paski i wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej. Oprószamy solą, pieprzem i obiema paprykami. Gdy mięso się lekko zrumieni dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki i cebulę. Podsmażamy ok. 10 min.
Następnie dodajemy pokrojoną w paski czerwoną paprykę i smażymy kolejne 5-7 min.
Na koniec dodajemy drobno pokrojone lub zmiksowane pomidory /bez skórki/ i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku i dusimy ok. 5 min. - sok z pomidorów powinien częściowo odparować. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. "Ala gulasz" podajemy z kaszą gryczaną ale dobrze smakuje również z ziemniakami lub ryżem.