Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 39
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 39
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Składniki
Schab umyj i podziel na 6 centymetrowych plastrów. Następnie lekko rozbij przez folię (uważaj, aby nie porozrywać mięsa). Ziemniaki ugotuj i po lekkim przestudzeniu obierz i pokrój na mniejsze części. Rzodkiewki oczyść i podziel na mniejsze części.
Jajka roztrzep i połącz z mąką oraz ziołami, dopraw solą i pieprzem. Schab obtaczaj w cieście ziołowym i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Na oddzielnej patelni rozgrzej masło i przesmaż na nim ziemniaki i rzodkiewkę, a gdy będą już gorące, oprósz łyżką natki pietruszki i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Schab udekoruj listkami ziół. Podawaj z kopytkami i rzodkiewką.Źródło: Na żywo