Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszony Schab w ziołach z marchewką i cebulą podany z pieczywem.
Pyszne aromatyczne danie z nutą tymianku i czosnku
Odsłon: 883
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 110
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 989
Szybka, zdrowa i pyszna surówka. Idealna dieta pudełkowa do pracy i szkoły. Z...
Odsłon: 3412
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 110
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 989
Szybka, zdrowa i pyszna surówka. Idealna dieta pudełkowa do pracy i szkoły. Z...
Odsłon: 3412
Składniki
Schab myjemy,osuszamy papierowymi ręczniczkami, kroimy w plastry, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Doprawione plastry schabu przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wkładamy na rozgrzaną patelnię 50 gram smalcu wieprzowego, roztapiamy i układamy plastry schabu oraz obrane, pokrojone w kawałki marchwie. Dusimy pod przykryciem 30 minut.
W miedzy czasie obieramy i kroimy w pół plastry cebule. Pokrojone cebule przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Gdy mięso i marchew będą miękkie dodajemy przyprawioną cebulę i dusimy kolejne 30 minut pod przykryciem na wolnym ogniu. Po tym czasie mieszamy zawartość patelni,w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Uduszone kawałki schabu podajemy z uduszoną marchewką, cebulą wraz z domowego wypieku pieczywem. Smacznego!!!
Przepisy Wędliny
Wędliny
Schab z morelami
Wędliny
Pieczeń marmurek
Wędliny
Biała kiełbasa z dziczyzny do świątecznego barszczu
Wędliny
Pieczeń ze schabu
Schab z morelami
Schab z morelami możesz podawać na wiele sposobów. Na ciepło dobrze smakuje w...
Odsłon: 2234
Pieczeń marmurek
Dania, które można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno często goszczą na n...
Odsłon: 4640