Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszony Schab w ziołach z marchewką i cebulą podany z pieczywem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10292
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10292
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Składniki
Schab myjemy,osuszamy papierowymi ręczniczkami, kroimy w plastry, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Doprawione plastry schabu przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wkładamy na rozgrzaną patelnię 50 gram smalcu wieprzowego, roztapiamy i układamy plastry schabu oraz obrane, pokrojone w kawałki marchwie. Dusimy pod przykryciem 30 minut.
W miedzy czasie obieramy i kroimy w pół plastry cebule. Pokrojone cebule przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Gdy mięso i marchew będą miękkie dodajemy przyprawioną cebulę i dusimy kolejne 30 minut pod przykryciem na wolnym ogniu. Po tym czasie mieszamy zawartość patelni,w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Uduszone kawałki schabu podajemy z uduszoną marchewką, cebulą wraz z domowego wypieku pieczywem. Smacznego!!!