Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszony Schab w ziołach z marchewką i cebulą podany z pieczywem.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Składniki
Schab myjemy,osuszamy papierowymi ręczniczkami, kroimy w plastry, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Doprawione plastry schabu przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wkładamy na rozgrzaną patelnię 50 gram smalcu wieprzowego, roztapiamy i układamy plastry schabu oraz obrane, pokrojone w kawałki marchwie. Dusimy pod przykryciem 30 minut.
W miedzy czasie obieramy i kroimy w pół plastry cebule. Pokrojone cebule przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Gdy mięso i marchew będą miękkie dodajemy przyprawioną cebulę i dusimy kolejne 30 minut pod przykryciem na wolnym ogniu. Po tym czasie mieszamy zawartość patelni,w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Uduszone kawałki schabu podajemy z uduszoną marchewką, cebulą wraz z domowego wypieku pieczywem. Smacznego!!!