Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszony Schab w ziołach z marchewką i cebulą podany z pieczywem.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11957
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 858
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 107
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2880
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11957
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 858
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 107
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2880
Składniki
Schab myjemy,osuszamy papierowymi ręczniczkami, kroimy w plastry, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Doprawione plastry schabu przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wkładamy na rozgrzaną patelnię 50 gram smalcu wieprzowego, roztapiamy i układamy plastry schabu oraz obrane, pokrojone w kawałki marchwie. Dusimy pod przykryciem 30 minut.
W miedzy czasie obieramy i kroimy w pół plastry cebule. Pokrojone cebule przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Gdy mięso i marchew będą miękkie dodajemy przyprawioną cebulę i dusimy kolejne 30 minut pod przykryciem na wolnym ogniu. Po tym czasie mieszamy zawartość patelni,w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Uduszone kawałki schabu podajemy z uduszoną marchewką, cebulą wraz z domowego wypieku pieczywem. Smacznego!!!