Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu świetny obiad dla całej rodziny, możemy je potraktować jak sycącą zupę lub dodać ziemniaki lub ryż i spreparować drugie danie, wg gustu, polecamy bardzo :) P.S. Funkcję soli pełni tutaj "maggi".
Uwielbiam wędliny z drobiu i kaczki, w domu można odtworzyć smak ulubionych w...
Odsłon: 3105
Polecam pyszną babkę w dwóch kolorach i o dwóch smakach z dodatkiem oleju, kt...
Odsłon: 455
Uwielbiam wędliny z drobiu i kaczki, w domu można odtworzyć smak ulubionych w...
Odsłon: 3105
Polecam pyszną babkę w dwóch kolorach i o dwóch smakach z dodatkiem oleju, kt...
Odsłon: 455
Składniki
dodatkowo: sól, pieprz (ewentualnie) 2 liście laurowe
Mięso pokroić w paseczki, dodać składniki marynaty, wymieszać porządnie, przykryć folią, włożyć do lodówki na 12 - 24 godziny. Następnego dnia kapustę pokroić średnio grubo, wrzucić do sporego gara, zalać wodą, lekko posolić, gotować na półmiękko. Potem wrzucić pokrojoną w plasterki marchewkę, gotować około 10 minut. Pieczarki umyć, pokroić na mniejsze cząstki (użyłam samych kapeluszy), przesmażyć na tłuszczu, wrzucić do kapusty. Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekane cebule, dodać do kapusty wraz z liśćmi laurowymi i ewentualnie odrobiną pieprzu. Mięso w marynacie wrzucić na sporą patelnię lub woka, przesmażyć na sporym ogniu, dodać do kapusty z marchewką. Wszystko razem gotować do miękkości mięsa ewentualnie uzupełniając wywar i dość często mieszając. Pod koniec ewentualnie finalnie doprawić i gotowe :)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Pieczony boczek
Wędliny
Mini kiełbaski wędzone w żurku wielkanocnym
Wędliny
Pyszna domowa szynka z wędzarni
Wędliny
Pieczeń z szynki wieprzowej
Pieczony boczek
Pieczony boczek to jedno z tych dań, które zawsze cieszą podniebienie i zadow...
Odsłon: 72
Mini kiełbaski wędzone w żurku wielkanocnym
Wielkanoc to najważniejsze święta w tradycji chrześcijańskiej. O ich niezwykł...
Odsłon: 33