Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i kolorowe danie.Zamiast brzoskwiń mozna dodac nektarynki.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13543
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 871
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13543
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 871
Składniki
schab umyć posolić posypać pieprzem i majerankiem,odstawic na 3-4 godziny
marchew pokroic na kawałki,brzoskwinie na ćwiartki ,a cebulę zostawic w calości
ostrym nożem rozciąć mięso tak,żeby móc włozyc tam ćwiartki brzoskwiń
brzoskwinie posypac majerankiem i włozyc kilka kawałków do srodka schabu
tak przygotowane mięsoszybko obsmażyć na gorącym tłuszczu,a nastepnie przelozyc do brytfanny,polac tłuszczem ze smazenie i wstawic do piekarnika (180)
w połowie pieczenia dodac marchew,cebule i resztę brzoskwiń ,posypac sola i piec do miekkośći.