Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4150
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4150
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Składniki
Kotlety schabowe opłukałem ,osuszyłem ,oprószyłem solą ,pieprzem z obu stron ,owinąłem w folię spożywczą i wstawiłem do lodówki na godzinę. W tym czasie bulion zagotowałem z przyprawami. Schab podsmażyłem (po 1 minucie z każdej strony) ,włożyłem do bulionu i dusiłem pod przykryciem 20 min. Cebulę i czosnek posiekałem ,podsmażyłem na tłuszczu ze smażenia schabu i dodałem do bulionu z mięsem. Dusiłem jeszcze 5 min. Po tym czasie wyjąłem mięso ,wyłowiłem pieprz ,ziele i liście. Całość zblendowałem na gładką masę ,ponownie wstawiłem na palnik dodając łyżkę kaszy manny. Wymieszałem. Ponownie wstawiłem schab i dusiłem aż sos zgęstniał.